• Čistinka pre Podunajské Biskupice

          • Milí rodičia,

            hlasovanie o multifunkčný mestský park Čistinka je vo finále. Prekročili sme už hranicu 40 000 hlasov, čo je skvelý výsledok, ale, žiaľ, náš najväčší súper z Košíc ich má viac a jeho náskok zo dňa na deň rastie. Napriek tomu ešte nie je nič stratené – máme pred sebou posledné necelé dva týždne, počas ktorých to stále môžeme zvrátiť v prospech Podunajských Biskupíc.

            Je však zrejmé, že budeme musieť zabrať ešte viac ako doteraz – tí, ktorí hlasujeme každý deň, vydržať tak hlasovať aj ďalej až do 22. októbra, tí, ktorí hlasujú len občas, robiť to pravidelne každý deň a tí, ktorí sa ešte do hlasovania nezapojili, stále nie je neskoro – kedykoľvek sa môžete zaregistrovať na https://cistinka.lidl.sk/ucet a zvýšiť tak podporu Podunajských Biskupíc. Trvá to len minútku a každodenné hlasovanie len pár sekúnd, ktoré pre mestskú časť znamenajú omnoho viac.

            Pri registrácii stačí uviesť len meno, mobilné číslo a mailovú adresu.

            Po úspešnom prihlásení môžete Podunajským Biskupiciam v kategórii 22000 - 34 999 venovať KAŽDÝ DEŇ jeden platný hlas.

            Ďalšie dni Vám na prihlásenie stačí vždy len zadať mail a odkliknúť svoj hlas pre Biskupice: https://cistinka.lidl.sk/aktualny-stav-hlasovania.

            O čo hráme, už väčšina z Vás vie – krásny PARK PRE NAŠE DETI. S detským ihriskom, športoviskom, workoutom a oddychovou zónou s ohniskom ZDARMA. V hodnote, za ktorú by sme si ho ako mestská časť nemohli dovoliť.

            Aj doterajšie hlasovanie ukázalo, že keď ide o dobrú vec, Biskupičania vedia ťahať za jeden povraz ako silná komunita. Tak ťahajme ešte silnejšie aj ďalej a skúsme získať  na našu stranu povrazu aj svojich blízkych, známych, susedov či priateľov z ktorejkoľvek časti Bratislavy ale aj Slovenska.

            Každý hlas sa ráta a za každý veľmi ĎAKUJEME.

          • Európsky týždeň športu

          • Naša škola sa zapojila do Európskeho týždňa športu.

            Hlavným cieľom bolo podporiť šport a pohybové aktivity v celej Európe. Vytvoriť vo svojej škole prostredie motivujúce k pohybovej aktivite a popremýšľať, ako integrovať fyzickú aktivitu nielen na hodinách telesnej výchovy.

            Dôležité bolo počas týchto aktivít utužiť priateľské vzťahy v kolektíve a vzájomne si vymyslieť zábavné úlohy, aby sa aj v domácom prostredí viac zaujímali o šport a znížili tak čas strávený pri mobile alebo televíznej obrazovke.

            Podarilo sa nám dostať sa medzi 10 najlepších škôl na Slovensku. Teraz je to už v rukách priateľov školy, aby sme vyhrali. Na Facebookovej stránke Národného športového centra prebieha hlasovanie. 

            Aby ste mohli dať like, je potrebné rozkliknúť fotky v príspevku a dať 👍 like pod fotku našej školy.

            Veríme, že zameškané 👍👍👍 dobehneme aj vďaka Vám!

            Pozor: hlasovanie trvá iba do 15.11.2023 !

            Ďakujeme za každý jeden 👍 !

            Mgr. Zuzka Kmeťová

          • Atletický trojboj

          • Dňa 13.10. otvorila ZŠ Podzáhradná svoje brány pre najvšestrannejších žiakov z biskupických škôl. Traja chlapci a tri dievčatá z každej školy si zmerali svoje sily v behu cez prekážky na 200m, skoku do diaľky a hode kriketovou loptičkou.

            Naši žiaci Šimon Maduna , Oliver Wirth, Sonny Kozár, Mira Strushynska , Veronika Tvarožková sa umiestnili na vynikajúcich strieborných a bronzových pozíciách a Eliška Tvarožková svoju vekovú kategóriu vyhrala.

            Našim žiakom gratulujeme a prajeme veľa nielen športových úspechov. 

            Mgr. Kristán Lesko

          • Turnaj v minihádzanej Športom za duševné zdravie detí

          • Dňa 12.10. naši žiaci po prázdninovom oddychu opäť rozbehli kolotoč súťaží v minihádzanej - nášho športu číslo jeden v škole. 

            Zúčastnili sme sa súťaže zorganizovanej našim partnerským športovým klubom ŠKP Bratislava. Súťaž je súčasťou projektu Športom za duševné zdravie detí . Zápolilo  sa v dvoch kategóriách - žiaci 5. a 6. ročníka a žiaci 7. až 9. ročníka. 

            V mladšej kategórii sme v konkurencii bratislavských škôl získali bronz a v staršej dokonca fantastické striebro! 

            Už dňa 25.10. sa naši žiaci z prvého stupňa zúčastnia tiež tohto turnaja a to priamo na pôde našej školy. 

             

            Mgr. Kristián Lesko

          • TRIEDNE AKTÍVY

          • V stredu 20.9.2023 sa uskutočnia triedne aktívy.

            1. stupeň o 17:00 hod. 

            2. stupeň o 17:30 hod. 

            Srdečne na TA pozývame rodičov a zákonných zástupcov. 

          • Súťaž vo varení guláša

          • V sobotu 9. 9. 2023 sa v Podunajských Biskupiciach konal 23. ročník súťaže vo varení guláša. Tejto súťaže sa zúčastnil aj tím našich zamestnancov pod vedením p. učiteľa Mgr. Kristiána Leska. Tím obsadil krásne 4. miesto v silnej konkurencii, čo je veľký úspech, na ktorý sme hrdí. Ich guláš bol ocenený pre svoju bohatú chuť a dokonale zmiešané korenie, ktoré dodávalo jedlu jedinečnú chuť. Pre súťažný tím boli oporou ďalší kolegovia, rodičia, ale aj žiaci, ktorí ich prišli podporiť. Táto súťaž bola nielen o jedle, ale aj o spoločenskom duchu a komunite. Tím našich kolegov ukázal, že zápal a oddanosť môžu viesť k úctyhodným výsledkom aj v kuchyni. Gratulujeme im k 4. miestu a tešíme sa na to, čo nám prinesie budúci rok v súťaži vo varení guláša!

          • Otvorenie školského roka 2023/2024

          • Úvod septembra je vždy spojený s novými začiatkami a plný očakávaní. Na našej základnej škole sme zažili takýto vzrušujúci okamih, keď sme sa všetci zišli v našom školskom areáli, aby sme oficiálne otvorili ďalší školský rok. Tento deň bol plný úsmevov, emocionálnych momentov a nádeje do budúcnosti.

          • ŠKD šk. rok 2023/2024

          • Vážení rodičia,

            dnes (11.09.2023) bol publikovaný nový predpis platieb pre ŠKD.

            Číslo účtu ŠKD:
            SK30 1100 0000 0026 2670 5159

            Suma:
            30 € - 1.dieťa
            20 € - ďalšie dieťa

            Variabilný symbol:
            nájdete ho v app EduPage (Platby) alebo prihlásením sa na web. stránke školy - Platby

            Prvú (septembrovú) platbu je potrebné uhradiť do 15.09.2023.
            Nasledujúce mesačné platby je potrebné uhradiť do 10. dňa príslušného kalendárneho mesiaca. 

          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/24

          • 4. 9. 2023 – pondelok

            Všetci žiaci sa zhromaždia na šk. dvore pri žiackom vchode o 8:25 na slávnostné otvorenie šk. roka 2023/24, ktoré sa začne o 8:30 hod.

            V prípade nepriaznivého počasia sa prváci zhromaždia v ŠJ a žiaci 2.– 9. ročníkov idú s TU do tried.

            Po príhovore RŠ sa pod dozorom TU žiaci presunú do tried. Nemusia sa prezúvať. Vyučovanie končí o 11:00 hod.

            Prváci môžu ísť do triedy aj so zákonnými zástupcami.

            Prevádzka ŠKD bude v tento deň do 16:00 hod. Ranná služba nebude.

            Obedy sa budú vydávať od 11:00 do 13:00 hod.


            Od 5. 9. 2023 – utorok

            Všetci žiaci vstupujú do budovy školy žiackym vchodom.

            Žiaci si prinesú prezuvky, písacie potreby, poznámkový blok a veci podľa pokynov TU.

            Žiaci 1. – 9. ročníka sa učia prvý školský týždeň 1. – 4. VH (8:00 – 11:40 hod.).

            Prevádzka školského klubu detí je v riadnom režime a to: 6:30 – 7:30 h a 11:40 – 18:00 hod.

            Školský bufet bude otvorený od 11. 9. 2023.

          • HURÁ PRÁZDNINY

          • Začali sa prázdniny a dovolenky. Tak túžobne očakávané obdobie leta. Hurá, ideme na prázdniny do hôr, lesov, k jazerám či k moru. Navštívime svojich starých rodičov, blízkych a priateľov. Budeme bohatší o nové zážitky a skúsenosti. Vrátime sa do školy oddýchnutí, plní síl a energie, dobyť ďalšie výšiny vzdelávania v novom školskom roku 2023/24. Uvidíme sa v pondelok, 4. septembra 2023.

          • ZÁVER ŠKOLSKÉHO ROKA

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/23 začalo nástupom na školskom dvore a slovenskou hymnou. Potom sa prítomným prihovorila Mgr. Katarína Jandová, riaditeľka školy. Poďakovala učiteľom za ich celoročnú trpezlivú prácu, za lásku, s ktorou vzdelávajú žiakov. Poďakovala nepedagogickým zamestnancom, ktorých prácu málokto vníma, ale bez nich by škola nemohla existovať. Poďakovala rodičom za ich celoročnú podporu a starostlivosť o svoje ratolesti. Najlepších žiakov vyznamenala. Bolo ich 42 z 1.-9. ročníka. Túto slávnostnú časť sme ukončili školskou hymnou.

            Potom žiaci odišli do svojich tried a dostali vysvedčenie. O 10:00 hod sme sa špalierom rozlúčili s našimi deviatakmi, ktorých čakajú nové zážitky a skúsenosti na stredných školách.

          • Príspevok na stravu

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia.

            Ak máte záujem o príspevok na školské stravovanie v školskom roku 2023/24 je potrebné opäť vyplniť žiadosť, ktorá je v prílohe a v papierovej podobe, podpísanú zákonným zástupcom, vrátiť pani vedúcej ŠJ do 30.6.2023. Žiadosť vypĺňajú zákonní zástupcovia, ktorí majú v tomto školskom roku žiakov v 1. - 8. ročníku a budúcich prvákov.POZOR ! Tlačivá žiadosti sú dve! Jedna je pre ukrajinských žiakov, druhé tlačivo je pre slovenské deti a deti iných rodičov - cudzincov. Návratky v papierovej podobe si môžete vyzdvihnúť u vedúcej ŠJ.

            Vedenie školy

             

            SR návratka od 01.09.2023.docx

            UA návratka od 01.09.2023.docx

          • Milá slávnosť

          • 22. júna 2023 sa stretla v spoločenskej miestnosti pani riaditeľka s deviatakmi a ich pani učiteľkami, ktoré ich pripravovali na Testovanie 9. Najprv poďakovala Mgr. Ivane Vajdovej, Mgr. Jane Ušiakovej a Mgr. Marte Nuttovej za ich svedomitú prácu pri príprave deviatakov na T9. Potom žiakom slávnostne odovzdala certifikáty a zaželala im veľa úspechov a splnených snoch na stredných školách.